Sebrano - Pizza & Cafe - Szombathely
Szechenyi 2020

Támogatás
 

2021.05.31.

Sajtóközlemény

Technológiai fejlesztés a Sebrano Pizzafutár Kft.-nél


Európai Uniós forrás segítségével eszközbeszerzésre került sor a SEBRANO Pizzafutár Kft. szombathelyi telephelyén, a GINOP-1.2.8-20-2020-03279 pályázat keretén belül. A Mikro-, kis és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 5,06 millió Forint támogatásban részesült.

A Sebrano Kft.-t 2009-ben alapította két magánszemély tulajdonosa, betéti társaságként, majd átalakulással, jogutódlással alakult Kft.-vé. 2014-től egyszemélyes Kft.-ként működik. A cég működése kezdetben kizárólag pizza kiszállítással a szombathelyi Domus üzletközpontban lévő telephelyén volt, majd az üzemméret növekedése miatt, a kapacitás bővítésének elégtelensége okán a áros frekventáltabb helyén lévő, Liget Bowling épületébe költöztek. Ezen a helyen továbbra is csak kiszállítással foglalkozott a cég. A családi pizza, mint extra méret náluk volt elsőízben Szombathelyen elérhető. 2016-ban egy kínálkozó üzleti lehetőséget megragadva vásárolt a vállalkozás egy ingatlant, egy Szombathely városába bevezető forgalmas út mellett. Ezt felújítva, étterem, helyben fogyasztási lehetőséget megteremtve nyitott meg a pizzéria. A vállalkozás az üzemméret növekedésével párhuzamosan az alkalmazotti létszámát is fokozatosan bővítette. Az alkalmazottak között szakképzett szakácsok, kisegítő személyzet, pincérek, felszolgálók, betanított munkások vannak.
A létszám és szakértelem megfelelő a projekt megvalósításához és az azt követő működtetéshez.

A kedvezményezett neve: SEBRANO Pizzafutár Kft.
A projekt címe: Technológiai fejlesztés a Sebrano Pizzafutár Kft.-nél
Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely, Dolgozók útja 45.
A beruházás megvalósításának ideje: 2020.10.21-2021.05.31.
Beruházás összköltsége: 7.226.500 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 5.058.550 Ft
Támogatás mértéke: 70 %
 

 
Beruházás rövid bemutatása:
 
A projekt keretében új eszközök beszerzése valósult meg termelékenységjavítás, kapacitásbővítés céljából. Olyan modern konyhai valamint termelő és értékesítést kiszolgáló eszközöket szereztünk be.
 
Projekt keretében beszerzett eszközök:
 • 1 db Felvágott szeletelőgép
 • 1 db Mikrohullámú sütő
 • 1 db Sajtreszelő gép
 • 1 db Zöldségszeletelő gép
 • 2 db 2 aknás pizzakemence
 • 1 db Dagasztógép
 • 1 db Tányérmosogató gép
 • 1 db Saláta hűtő
 • 1 db Normál hűtőszekrény
 • 1 db Hűtött előkészítő asztal feltéthűtővel
 • 1 db 2X13 literes gázüzemű olajsütő
 • 1 db 2 égős gáz főzőasztal
 • 1 db Gázüzemű szeletsütő
 • 2 db Normál hűtőszekrény
 
A megvásárolt technológia egyértelműen termelési kapacitásbővülést eredményez, mivel további kapacitások tárolására, feldolgozására, szolgáltatási kapacitásnövekményt kiszolgáló technológia beállítására került sor. A nyersanyag tárolására a beruházásnak köszönhetően megnövekedett kapacitás áll rendelkezésre, ugyanúgy a késztermékek és előkészített félkész termékek vonatkozásában.
 
A beszerzés és a kapacitásbővítés „lelke” a megvásárolt 2 darab 2 aknás pizzakemence. Ennek telepítése biztosította azt, hogy a cég egyrészt sokkal rövidebb idő alatt tudjon eleget tenni a megrendeléseknek, másrészt további kapacitások kielégítésére is lehetősége nyílt a Kft.-nek a minőség folyamatos javítása mellett és annak fenntartásával.
A felvágott szeletelő, sajtreszelő, a zöldségszeletelő az alapanyagok előkészítéséhez voltak szükségesek.
A dagasztógép beállítása az új kemencék által elkészíthető termékek tésztaigényét elégítették ki.
A hűtőszekrények, salátahűtő és a hűtött elkészítő az alapanyagok, félkész termékek, valamint késztermékek tárolásához voltak szükségesek.
A főzőasztal, szeletsütő, valamint az olajsütő elsősorban a helyben fogyasztás, mint szolgáltatás fejlesztéséhez járultak hozzá.
 
További információ kérhető:
 
Derdák Zoltán
derdak.zoltan80@gmail.com
06 70/267-1466